Skip to main content

De kaderkoppel-competitie werd zaterdag 17 juni afgesloten met een wedstrijddag die om de eer van de dag ging. Eerder was het koppel Sietse Vijver en Marcel van der Woude al voor de tweede keer kampioen geworden in deze competitie die sinds vier jaar bestaat. In Gorredijk mochten de koppels nog een keer de keus kruisen en het was warm! De thermometer wees regelmatig 28,5 graden in de Trochstjtter in Gorredijk aan. Wedstrijdleider Jan Westerbeek had eerder al aangegeven dat zomertenue wenselijk was. Sommigen namen dit heel letterlijk en kwamen in een korte broek die ook dienst had kunnen doen als zwembroek, anderen negeerden de versoepeling en kwamen strak in biljarttenue. Zij hebben dat ge(z)weten….

Mooi was te zien dat er nog steeds fanatiek gestreden werd en wat nog mooier was, dat er een aantal nieuwe gezichten te zien waren. Cees Reitsma, eerder dit jaar nog wel een mooie invalbeurt gemaakt en nu ook van de partij was, deed verdienstelijk mee en wist coryfee Alexander van Zanten in een thriller te verslaan! Pieter Thibautier was koppel met Tonny Swart en speelde heel redelijk en heeft potentie. En over potentie gesproken: nieuwkomer Andries Overwijk ging in zijn eerste partij zeer geconcentreerd van start en wist daarmee na 5 beurten 75 op het scorebord te toveren! De (ingekorte) partij tot 90 was in 8 beurten uit.

Uiteindelijk werd HBC uit Hoogeveen (Albert Kuik en Peter Schuitema) winnaar van de tropische shoot-out tegen Gorredijk (Sipke Visser en Cees Reitsma) die de beslissing na de winnaarsronde moest brengen.

Volgend jaar gaat de kaderkoppelcompetitie door met 8 teams. De uitslagen zijn hier te volgen. Of er dan een vervolg in zit voor de kampioenen is nog maar de vraag. De onderhandelingen met de bond zijn nog in volle gang…..

De wisselbeker voor de tweede keer naar Friesland

Kampioen kaderkoppelcompetitie 2022-2023: De Stins (Marcel van der Woude en Sietse Vijver)